Hotel Plutitor Camelia acasahotel plutitor Cameliarestaurant Cameliaservicii oportunitati turisticecontact  
     acasacontact  
 
1 2 3 4 5
11 22 33 44 55
   
 
   
insula mica a brailei balta mica a brailei


Zona umeda de importanta internationala declarata in iunie 2001, ce conserva o suprafata de 205 km patrati( 8%), ultimile complexe de ecosisteme terestre si acvatice in regim liber de inundatie ce au ramas in urma indiguirii baltilor Brailei si Ialomitei, Parcul Natural Balta Mare a Brailei ocupa un segment de 62 km din Cursul Inferior al Dunarii, intre podul Giurgeni - Vadul Oii (km 237 in amonte) si municipiul Brailei (km 175 in aval).

Categoriile de turism ce se pot desfasura in Parcul Natural Balta Mica a Brailei sunt:
ecoturismul (inclusiv pescuitul sportiv)
agroturismul;
turismul stintific;
turismul educational.

Caile de acces sunt Giurgeni si Braila. Turistii au posbilitatea sa-si aleaga din 15 circuite turistice: 2 trasee principale pe axa NS a parcului si 13 trasee secundare specifice insulelor.

Biodiversitatea din Parcul Natural Balta Mica a Brailei este protejata prin incidenta Directivei”Pasari”(79/409/CCE- din 206 de specii pe alte legi si contraventii europene) si a Directivei “Habitate, Flora si Fauna” (92/43/CCE- au fost identificate peste 435 de habitate, grupate in 19 tipuri de habitate, dintre care 8 sunt inscrise in Anexa I a Directivei, toate cele 345 de habitate fiind organizatela randul lor in 7 complexe de ecosisteme acvatice si terestre specifice fiecarei insule mari in parte).

Situl Ramsar Balta Mica a Brailei impresioneaza in primul rand prin bogatia avifaunei acvatice. Au fost identificate un numar de 206 specii de pasari incadrate in 16 ordine, reprezentand mai mult de 50% din avifauna Romaniei. Cele 206 specii de pasari sunt prezentate in parc ca oaspeti de vara( clocitoare), oaspeti de iarna si specii de pasaj. Dintre aceste specii 61 se afla pe lista anexei 1 a Directivei Pasari a Comunitatii Europene, iar alte 69 se regasesc pe lista anexei Conventiei de la Berna.

In Parcul Natural Balta Mica a Brailei sunt 8 trasee terestre ( marcate in culoare rosie),7 trasee pe apa (marcaj albastru).

vezi traseele turistice

   
 
hotel plutitor Cameliarestaurant Cameliaservicii oferiteturism zonalcontacteaza-ne site realizat de addvert